Kalkun evt. med fyld


KALKUN, opskrift på Kalkun evt. med fyld

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
Kalkunen (vægt, se stege tid)
1 Kalkun på ca. 5-6 kg.
1-1,5 kg. gulerødder
1 stort revet eller fint hakket løg
1 pakke cornflakes
2 tsk. salvie
½ tsk. stødt anis
salt, peber

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Hele kalkuner steges altid med brystet nedad i bradepanden.De eneste fedt depoter på kalkunen sidder i ryggen og de vil smelte og løbe ned i brystkødet under stegningen og dermed gavne smagen.
Stegetid:
4 kg = 1 t. 45min
5 kg = 2 timer
6 kg = 2½ time
7-8 kg = 2 t.45 min
8-9 kg = 3 timer
10 kg = 3½ timer
12 kg+ = 4½ timer +

Steg ½ time ved 200 gr., skru derefter ned til 180 gr.
Den sidste halve time brunes kalkunen med brysterne opad.
Tip: når saften bag overlår er klar er kalkunen det også
En god stor kalkun på ca.5-6 kg. renses indvendigt og udvendigt for rester af indvolde og voks.
I en stor skål blandes ca. 1kg. fint revne gulerødder med revet/finthakket løg og krydderier.
Kram, med hænderne, cornflakes i, (næsten hele pakken) til massen hænger sammen og slipper skålen.
Fyld derpå kalkunen HÅRDT, (Også under skindet ved lårene) og luk kalkunen til med kødpinde.