Flæskesteg


FLÆSKESTEG, Rigtig god opskrift på Flæskesteg

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
1½ kg svinekam uden ben
1½ spsk groft salt
2 laurbærblade
5 dl koldt vand

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Kom salt på sværen. Gnid sværen med salt.
Vær omhyggelig med, at der kommer salt ned mellem alle sværene.
Sæt laurbærbladene ned mellem sværene.
Læg flæskestegen på risten. Flæskestegen skal ligge så lige som mulig.
Læg evt. stanniol under stegen, så den lige høj over det hele.
Hæld vandet i bradepanden.
Stil stegetermometeret på 55 grader. Stik stegetermometeret ind i siden af stegen. Termometeret skal nå ind midt i stegen.
Sæt bradepanden med stegen på en bageplade midt i en kold ovn.
Tænd ovnen på 200 grader.
Lad stegen stege til stegetermometeret viser 55 grader.
Mærk med en gaffel om sværen er sprød.
Stil stegetermometeret på 65 grader.
Hvis sværen er sprød, skal stegen stege videre, til stegetermometeret viser 65 grader.
Hvis sværen ikke er sprød skal ovnen skrues op på 250 grader, og stegen skal stege videre, til stegetermometeret viser 65 grader.
Tag stegen ud af ovnen og pak den ind i stanniol.
Serveres med kogte kartofler, rødkål, asier og brunsovs.