Citronpasta og kalvekødboller med svampe


CITRON-PASTA, Opskrift Citronpasta og kalvekødboller med svampe

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
25 g tørrede svampe fx gule rørhatte
500 g hakket kalvekød eller kalv og flæsk
2 skiver lyst brød
1-2 fed revet hvidløg
salt og peber
15 g smør og 1 spsk olie
1,5 dl tør Marsala (Italiensk hedvin)
300 g spaghetti
15 g smør
1-2 økologiske citroner
Tilbehør: 4 stykker godt brød.

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Læg svampene i en skål og hæld 2,5 dl kogende vand over dem. Lad dem trække 30 minutter.
Tag svampene op og skyl dem nøje før du hakker dem fint. GEM udblødningsvandet.
Læg brødet i en skål med vand i 5 minutter.
Tag op og pres vande fra.
Rør kød, opblødt brød, svamp, hvidløg, salt og peber til en fars. Form farsen til ganske store kødboller og steg dem i smør og olie på en pande.
Si udblødningsvandet gennem et kaffefilter (det indeholder tit lidt jord). Hæld Marsala og udblødningsvand på panden.
Lad bollerne simre i 10-12 minutter indtil gennemkogte.
Kog pastaen efter anvisning.
Vend den nykogte pasta med smør, citronskal og sort peber.
Server straks til kødboller og sauce.

Værd at vide
Brug tørrede svampe. De giver en intens svampesmag til både kødet og saucen.