Boller i karry


BOLLER I KARRY, Lækker opskrift med Boller i Karry

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: 45 min.

Nødvendige ingredienser
(6 personer)
400 g hakket svinekød (ca. 12% fedt)
1 lille revet løg
1½ tsk salt
1 dl hvedemel
2 dl skummetmælk
1 æg
friskkværnet peber
20 g smør
Sauce
1 lille løg
1 tsk olie
2 tsk mild karry
4 dl hønsebouillon
1 spsk friskrevet eller finthakket syltet ingefær
1 spsk citronsaft
1 tsk sukker
1 spsk majsstivelse
½ dl kaffefløde 9%
Tilbehør
240 g parboiled ris (40 g til hver)
900 g grønsager, fx dampede buketter af broccoli

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Bring 1 liter vand i kog i en gryde. Tilsæt 2 tsk salt. Med en stor teske formes kødboller som koges i vandet. Ca. 8 minutter i alt. Tag bollerne op med en hulske og afdryp dem i en sigte. Hak løget og svits det i olien sammen med karry. Tilsæt bouillon, ingefær, citronsaft og sukker. Kog det sammen ca. 5 minutter. Rør majstivelsen ud i fløden og rør det i. Smag til med salt og peber. Kom kødbollerne i, varm igennem og server med ris og grønsager.