Andesteg Gammeldaws


ANDESTEG, opskrift Andesteg Gammeldaws

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
1 klargjort and på ca 2½ kg
150 gram svesker uden sten
3 store madæbler
hjerte og lever
15 gram andefedt eller smør
salt og peber
Kogekraft til sauce:
Vinger,hals og kråse
Ca 7 dl vand
1 kvist timian
2 kviste persille
1 gulerod
1 løg
Sauce:
4 dl stegesky
2 spsk hvedemel
Kulør
salt og peber
Tilbehør:
Hvide kartofler
rødkål
æbler og svedsker

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Forvarm ovnen til 160 grader.
Gnid anden ind og udvendigt med salt og peber.
Skær leveren over og brun den sammen med hjertet i lidt smør eller andefedt.
Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i både.
Fyld lever, hjerte, æblebåde og svesker ind i anden. Kræng halsskindet ned over halsen og fastgør det med kødnåle.
Vrid 2 vingeled af og bind vingerne sammen på ryggen. Bind lårene sammen ved yderste led.
Læg anden på ovnristen over bradepanden med ryggen opad. Sættes på nederste ribbe i ovnen og steg den ca 35 - 40 minutter pr. kg.
Kogekraft:
Kog vinger, hals og kråse i vand sammen med urterne og salt.
Hæld fedtet fra bradepanden op i en skål efter 3/4 times stegning. Vend anden.
Si kogekraften og hæld den i bradepanden. Steg anden videre i 15 minutter.
Hæld stegeskyen fra og skru op til 250 grader.
Hæld 1 spsk koldt vand over andebrystet og efterbrun med ovndøren stående på klem. PAS PÅ, at anden ikke bliver for brun!
Sluk for anden, når den er efterbrunet. Lad den stå i 10 minutter med ovndøren på klem.
Sauce:
Skum fedtet af skyen og afmål cirka 4 dl sky.
Hæld det over i en gryde og bring det i kog.
Ryst vand og mel sammen til en jævning og hæld det i gryden under konstant piskning. Skru ned for varmen og kog saucen ind i 5 minutter. Tilsæt kulør og smag til med salt og peber.