Andesteg


KLASSISK ANDESTEG, Den rigtige "Andesteg" opskrift

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
1 landand (ca. 3600 g)
2 tsk groft salt
friskkværnet peber
3 skrællede æbler, gerne belle boskoop æbler
200 g svesker uden sten
¾ liter vand
Sauce
andesky fra bradepanden
½ liter sødmælk
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
1 spsk andefedt
kulør

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Stegetid: 2½-3 timer ved 175°.
Grill: Ca. 5 min.
And: Rens, skyl og tør anden. Fjern fjerrester. Klip vingespidser og gump af. Gnid anden udvendigt og indvendigt med salt og peber. Fyld anden med æbler og svesker og sy den sammen med bomuldssnor. Bind evt. vinger og lår ind til andens krop. Læg anden med brystet opad på ovnens rist. Kom halvdelen af vandet, vingespidser, hals og indmad (udelad leveren) i ovnens bradepande. Læg risten ovenpå og steg anden midt i ovnen. Tilsæt resten af vandet lidt efter lidt. Tag efter 2½ time anden ud. Mærk om lårene sidder løst og se om kødsaften er klar. Steg evt. anden færdig. Lad den hvile tildækket i ca. ½ time.
Sauce: Si andeskyen og skum fedtet af. Mål skyen, tilsæt vand eller kog ind - 1 dl i alt. Tilsæt sødmælk, salt og peber, andefedt og kulør. Bring saucen i kog og smag den til.
Ved serveringen: Del anden i underlår, overlår og vinger. Del hvert bryststykke i 3-4 stykker. Læg kødet i et ovnfast fad. Anret æbler og svesker i en skål. Grill andekødet midt i ovnen.
Tips: Steg anden om formiddag eller dagen i forvejen. Skær den stegte and ud, læg den i et ovnfast fad og stil den tildækket i køleskabet. Pensl evt. anden med smeltet andefedt og lun anden i ovnen indtil kødet er gennemvarmt. Ca. 200 grader i ca. 20 min. Grill evt. anden, så skindet bliver sprødt. Det er let at skumme fedtet af, når andeskyen og fedtet er afkølet.