Andebryst med sauce af ristet hvidløg, dertil æblekompot


Andebryst med sauce af ristet hvidløg, dertil æblekompot

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: 50 min.

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
Sauce:
2 fed hvidløg
olie
400 ml hønsebouillon
200 ml halvtør hvidvin
2 kviste frisk rosmarin
200 ml piskefløde 38%

2 andebryst

Kompot:
2 æbler
1 stk løg
3 hele nellikker
1 stk kanelstang
3 spsk brun farin
3 spsk eddike

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Sauce: Hvidløgsfedene skæres over på midten og olie hældes over. Det bages i en varm ovn ved 180°C i 20 min. I mellemtiden blandes boullionen og vin og koges ned til halvdelen. Pil hvidløg ud af skallen, mos det og tilsæt det til saucen sammen med rosmarin og fløde. Kog den ca. 20 min. til den er tyknet og si den derefter.

Læg andebrysterne i et fad med skindet opad og bag dem i en varm ovn 200°C i 20 min.
Æblekompot: Imens andebrysterne er i ovnen laves kompotten. Skræl æblerne og skær dem ud i 1 cm stykker. Hak løget. Kog dem med nelliker, kanel, farin og eddike i 15 min.
Servér andebrysterne med saucen og æblekompot